Islere cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 27 Dec 2012 | 8566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 560 g faina
  • 400 g unt
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 40 g amidon
  • 5 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pachet margarina rama
  • Decor:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu crema de vanilie:

Aluat: Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam pana se leaga compozitia.

Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se da la rece pentru 10 minute, nu mai mult.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem aluatul de la rece si il in impartim in 6 parti egale.

Pe masa infainata, intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie de cca. 0.5 cm grosime.

Decupam cu o forma rotunda fursecurile, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 5-10 minute, sau pana se rumenesc usor pe talpa.

Dupa ce am terminat de copt fursecurile, pregatim crema.

Pentru crema: punem 400 ml lapte la fiert intr-un ibric.

Intr-un vas punem faina, zaharul, esenta de vanilie, galbenusurile si omogenizam adaugand treptat laptele ramas.

Cand laptele din ibric incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta, punem din nou ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand budinca se ingroasa.

Se lasa apoi sa se raceasca.

Dupa ce budinca s-a racit, mixam margarina spuma cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat cate o lingura de budinca si omogenizam.

Luam cate 2 fursecuri si le lipim intre ele cu putina crema.

Dupa ce terminam de umplut fursecurile, pregatim glazura topind ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Glazuram fiecare isler in parte, apoi le lasam cateva ore pentru a se inmuia.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Din ingredientele precizate mai sus obtinem aproximativ 160 de fursecuri, iar lipite cate 2 obtinem 80 de islere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (43)

Angelina_Elena 1

27.12.2012, 22:26

Lavinia

mihaelar63 1

28.12.2012, 00:03

Dragutele si ... hap , dintr-o inghititura le ascunzi

iry-gabriela 1

29.12.2012, 20:12

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu gem